Luna februarie aproape s-a incheiat si ne indreptam cu pasi rapizi spre martie, luna dedicata, cu precadere, femeilor. O multime de barbati vor incerca din rasputeri sa isi surprinda femeile importante din viata lor prin cadouri cat mai speciale, iar ideile pentru astfel de cadouri nu sunt intotdeauna usor de gasit. Esti si tu in aceeasi situatie? Ia in calcul o varianta ceva mai inedita: o mini-vacanta in doi catre o destinatie romantica! Ce altceva ar putea sa ii arate sotiei sau iubitei tale cat de mult o apreciezi?

O vizita la Paris

Cu atat mai mult daca nu ati vizitat Parisul pana in prezent, ati putea sa faceti o excursie acum. Doar imaginati-va! Plimbari de-a lungul Senei si pe Podul Artelor, o vizita la Turnul Eiffel pentru a va bucura de o panorama inedita si, de ce nu, pentru o lua o cina romantica. Plimbari prin Montmartre, un loc in care Salvador Dali, Amedeo Modigliani, Claude Monet si Pablo Picasso aveau odinioara studiouri. Si pentru ca vorbim despre locuri potrivite pentru vizitat de catre indragostiti, nu ratati nicio atractie care aduce aici indragostiti din intreaga lume – asa-numitul Perete al Iubirii, loc in care veti vedea inscriptii cu „Te iubesc” scris in 250 de limbi.

Mergeti in paradisul alb al insulei Santorini

Santorini este deseori numita Insula Indragostitilor, cel mai probabil datorita cadrului romantic pe care il ofera. Panoramele sunt fabuloase si cele mai atractive apusuri pot fi vazute din Oia (cel mai frumos si pitoresc sat de pe insula) si din Fira (inima insulei).

Soarele elen si Marea Egee, cu plaje splendide, ii asigura insulei vulcanice un aer inedit, cu totul deosebit. Nu exista niciun dubiu, va veti simti excelent ca ati ales Santorini, pentru ca este un loc magic din care nu lipsesc nici atractiile antice, care poarta turistul inapoi in timp, restaurante extraordiare si locuri de cazare accesibile.

Vizitati Manarola – sursa de inspiratie pentru poeti si artisti plastici

Manarola este o asezare localizata in provincia italiana La Spezia. De ce o includem pe aeasta lista? In primul rand, Manarola ofera o atmosfera relaxanta si peisaje de poveste, la care se adauga case in culori pastelate, pentru a crea un intreg de senzatie! De altfel, din acest motiv UNESCO a inclus Manarola in Patrimoniul Mondial.

Pe langa frumusetea peisajelor, de care se vor simti coplesiti, turistii care viziteaza Manarola se pot plimba pe drumul care leaga asezarea de Riomaggiore, care poarta un nume sugestiv – Cararea iubirii.

Nu in ultimul rand, Bruges ofera o atmosfera romantica la tot pasul

Situat in Belgia, orasul Bruges este cunoscut si sub numele de „Venetia de Nord”, pentru ca este traversat de canale numeroase si ofera o atmosfera deosebita.

Pe langa plimbarile cu barca, nu ar trebui sa ratati Onze Lieve Vrouwekerk (Biserica Maicii Domnului), in care puteti vedea Madonna cu pruncul, una dintre sculpturile lui Michelangelo. Vizitati, de asemenea, Muzeul lui Picasso, veti fi impresionati sa vedeti peste 100 de lucrari originale. Bifati, cel putin, Catedrala Notre Dame, Turnul Belfry, Muzeul Ciocolatei, Markt (Piata mare) si Muzeul Diamantelor.