In ziua de astazi, se intampla de multe ori ca parintii sa plece din tara pentru a castiga bani mai multi, pe care sa ii trimita copiilor in tara. Exista si cazuri mai fericite, cand copiii pleaca in afara pentru a studia si tot parintii sunt cei care trebuie sa le trimita bani.

Indiferent de motivul pentru care se trimit bani in / din tara, serviciile de transfer bani din Romania sunt pe zi ce trece mai mult solicitate. Cum le alegi pe cele mai bune? Cum le alegi pe acelea pentru care nu vei plati comision? Despre asta vom vorbi azi!

Taxa de livrare

Analizeaza in detaliu toate optiunile pe care le ai si de-abia ulterior actioneaza. Te va ajuta sa stii ce comisione de livrare percep institutiile de acest gen.

De exemplu, Revolut nu percepe un astfel de comision, iar la TransferGo vei plati doar 0,99 euro. Poți alege și alte variante, precum TransferWise, CurrencyFair, MoneyGram sau WesternUnion, dar poti avea surpriza sa constati ca au comisioane mai mari sau cu mult mai mari in comparatie cu exemplele pe care ti le-am oferit.

Durata transferului

Bineinteles ca este importata si durata de timp in care banii trimisi ajung la persoana care ii asteapta. Cu Revolut, banii ajung imediat, cu MoneyGram si WesternUnion, in doar cateva minute, daca utilizezi TransferGo sau TransferWise, banii vor ajunge a doua zi, iar daca utilizezi CurrencyFair, banii vor ajunge in cateva zile.

Conversia valutara

Sunt servicii care iti vor percepe taxe daca vei expedia dintr-un cont cu moneda diferita fata de moneda in care ii va primi destinatarul. TransferWise nu percepe astfel de taxe, dar alte institutii anterior, da:

• Revolut: 0.5% (pentru sume peste 20.000 lei);
• TransferGo: 0.00% – 2.2%;
• CurrencyFair: 0.1% – 0.6%;
• WesternUnion: 0% – 10%;
• MoneyGram: 1% – 6%.

Dupa cum vezi, exista avantaje si dezavantaje pentru fiecare serviciu mentionat. Nu te grabi sa te opresti la serviciul care, la prima vedere, iti ofera o solutie buna. Analizeaza-le si pe celelalte si ia o decizie doar atunci cand stii toate conditiile transferului!

In ceea ce priveste procedura de trimitere a banilor prin servicii de transfer, de cele mai multe ori, institutiile de acest gen iti ofera posibilitatea de a trimite bani cu ajutorul unui website sau a unei aplicații pentru dispozitivele mobile. Tot ce iti trebuie este o conexiune la internet.