Daca viitorul ar putea fi prevazut, multi ar putea sa evite cele mai neplacute situatii care ii afecteaza. Se vobeste mult despre faptul ca atragem ceea ce gandim, ca depinde de noi sa fim fericiti, ca oferind vom primi inapoi inzecit. Sa gandesti pozitiv este, pana la urma, un mod de a-ti face viata mai placuta.

Fiecare dintre noi isi doreste sa fie fericit toata viata, dar este putin probabil sa se si intample asa. Viata este un amestec de bun si rau, de frumos si urat, iar asta nu se va schimba niciodata in totalitate. Raportul intre bine si rau? Da, se poate imbunatati, sar doar printr-o schimbare de atitudine si stil de viata.

Exista o retata care asigura fericirea si binele? Nu! Cu toate acestea este posibil sa schimbam ceea ce nu ne place, daca nu radical, cel putin partial. Pentru ca se apropie Anul Nou, ai putea sa incepi sa faci schimbari chiar de acum!

Stabileste-ti obiective pe care stii ca le poti atinge

Daca esti realist, nu vei fi foarte dezamagit daca ceva nu va functiona cum iti propui. Propune-ti sa fii mai organizat. Propune-ti sa nu mai cumperi haotic orice produs, ca ulterior sa constati ca nu-ti este util. Propune-ti sa ramai in forma sau sa slabesti, Propune-ti sa te lasi de fumat – cu siguranta te vei bucura de o viata mai buna.

Indragosteste-te si iubeste

Indragosteste-te de un om inteligent, care stie ce vrea. Veti reusi sa construiti impreuna o relatie frumoasa, o casa, un vis… Orice! Invata sa iubesti tot ce simti ca este pe gustul tau – flori, arta, oamenii valorosi din jur. Pretuieste fara sa astepti ceva in schimb. Bucura-te de timpul petrecut cu cei dragi si fa ceva ca acesta sa fie suficient. Ajuta-i cum poti si cat poti. Iubirea te va transforma fara sa realizezi si iti va fi bine!

Citeste si invata in continuu

Tehnologia iti este utila, nimeni nu contesta asta, insa cartile sunt singurele care te ajuta sa privesti in perspectiva si iti transforma creierul, iar asta nu o spunem noi, ci specialisti care au cercetat in amanunt efectul pe care il are cititul. Relaxeaza-te citind – nu doar ca vei avea un vocabular si o cultura mai bogate, dar vei empatiza mai bine cu cei din jur si vei fi mult mai receptiv la emotii.

In final, nu-ti vom spune sa agati vasc de lustra, sa porti lenjerie rosie sau sa nu mananci carne de pasare la trecerea dintre ani. Internetul abunda in astfel de sfaturi, dar nimeni nu stie daca sunt chiar folositoare. Schimba-ti, incepand de acum, viata intr-un mod inteligent. Ai dreptul sa te bucuri de un an nou mai bun si mai productiv, dar asta depinde de tine! Sarbatori fericite!