Chiar daca pare greu de crezut, este posibil sa petreceti un Craciun fericit impreuna cu familia fara a va cheltui toate economiile. Perioada sarbatorilor de iarna este importanta, dar si costisitoare, insa acest lucru poate fi schimbat daca veti tine cont de cateva trucuri utile.

In perioada sarbatorilor, multe familii simt o presiune financiara enorma si se simt obligati sa respecte toate traditiile ce tin de Craciun. Pe de o parte, cumparati cadouri, multe cadouri scumpe, pe de alta parte, de cele mai multe ori cumparati decoratiuni mult prea multe si costisitoare si faceti cumparaturi manati de un impuls de moment, dar frigiderele arhi-pline nu inseamna decat o cheltuiala inutila. Cum se poate scapa de aceasta frenezie ce dureaza doar doua saptamani, dar ale carei efecte financiare se pot resimti tot anul?

Daca faceti parte din categoria celor care intr-o singura zi cheltuie multi bani si petrec mult timp la cumparaturi, facand pregatiri si ramanand cu o situatie financiara destul de precara in urma tuturor achizitiilor facute, tineti cont de urmatoarele sfaturi:

Cheltuielile mai mici va scapa de panica
Chiar si cu un buget mai restrans, veti putea trai un Craciun de vis. Asta pentru ca spiritul Craciunului nu consta in cadourile de sub brad si mesele imbelsugate, ci in bucuria de a fi cu cei dragi. Copiii nu trebuie sa cunoasca situatia financiara a parintilor sau a bunicilor, insa este bine sa fie educati astfel incat sa fie intelegatori daca nu primesc jucarii foarte scumpe sau haine de firma si sa nu faca o reala tragedie din acest lucru. Pana la urma, orice cadou venit din partea celor dragi trebuie sa fie un motiv de bucurie! Inainte de Craciun, ar trebui sa vorbiti deschis cu ceilalti membri ai familiei si sa le spuneti sa nu se astepte la surprize prea mari sau prea scumpe, pentru a nu fi dezamagiti.

Idei practice si utile
Aveti in vedere ca este foarte probabil ca in timpul anului sa fi acumulat puncte pe cate un card de fidelitate din cadrul unui magazin, fie el supermarket sau un magazin de haine, jucarii sau cosmetice. Nu uitati sa folositi la maxim aceste puncte, avand in vedere ca, mai ales in perioada promotiilor de sarbatori, acestea pot fi transformate in produse ideale pentru a fi daruite celor dragi.

In plus, daca pana acum faceati cadouri tuturor neamurilor si rudelor, prietenilor si colegilor, acum numarul lor ar trebui putin diminuat, in functie de importanta pe care o au. Restul pot primi bomboane sau prajituri pregatite in casa sau alte cadouri hand made. Cadourile confectionate in casa sau cadourile comestibile, fie ca este vorba de prajituri, dulceturi sau alte produse, sunt o idee perfecta pentru a mentine mic bugetul de Craciun.

Nu in ultimul rand, pentru a oferi un cadou unei persoane, trebuie stabilit un pret fix. Si in nici un caz nu depasiti bugetul, pentru ca altfel, cu siguranta se va intampla acelasi lucru si cu alte cadouri. O limita de 50-100 de lei pentru un cadou este mai mult decat suficienta pentru a gasi lucruri frumoase, utile si pe placul celor dragi.

Stim ca 100 de RON plus 50 de RON plus… se aduna si uneori, oricat de chibzuiti ati fi, efortul financiar tot este prea mare pentru bugetul de care dispuneti. Intr-un astfel de caz, Simplu Credit va poate ajuta cu un credit de nevoi personale ieftin si rapid, care poate fi platit in pana la 48 de rate, astfel incat sa nu fie o prea mare povara in viitor.