In momentul in care luati decizia de contractare a unui credit de la o institutie financiara nebancara va trebui sa aveti in vedere o serie de criterii care sa va ajute sa decideti cu intelepciune. In cele ce urmeaza va puteti informa cu privire la cele mai importante dintre acestea.

1. Venitul lunar

Venitul lunar reprezinta unul dintre cele mai importante criterii de eligibilitate. In functie de venitul lunar, clientul poate contracta un anumit tip de credit. De asemenea, valoarea creditului depinde de venitul lunar. La Simplu Credit IFN, de exemplu, venitul minim al clientului trebuie sa fie de minim 650 lei, iar suma maxima ce se poate imprumuta este de 15.000 lei. Intr-adevar, venitul lunar este un criteriu care poate sa determine accesul unui potential client la un anumit tip de credit, insa nu este unicul factor in functie de care se decide.

2. Cat puteti plati rata lunara?

Poate ca ideea de a obtine usor un credit rapid va incanta atat de mult incat uitati pe moment ca va trebui sa restitituiti rate lunare. La momentul contractarii unui credit este recomandat sa va ganditi ca dupa plata ratei, trebuie sa va ramana suficiente fonduri, in asa fel incat sa va puteti acoperi si celelalte cheltuieli (facturi, medicamente etc.). Este necesar sa stiti cat costa lunar alimentele pe care le consumati, cat reprezinta bugetul de cheltuieli personale, sa aveti o rezerva pentru cheltuieli neprevazute si sa va stabiliti si cheltuielile sezoniere. Luand in calcul toate aceste aspecte veti sti si ce rate lunare veti mai putea suporta in plus.

3. Care este perioada optima de imprumut

Creditele contractate la Simplu Credit IFN pot fi restituite intr-un anumit numar de rate stabilit de catre clienti, in functie de caracteristicile si nevoile acestora. Clientii sunt cei care ar trebui sa se gandeasca si sa stabileasca perioada de imprumut in asa fel incat sa nu le compromita siguranta financiara. De exemplu, pentru creditele de nevoi personale, specialistii recomanda ca perioada optima 3-5 ani. Pe de alta parte, perioada optima pentru creditele ipotecare este de 10-15 ani. Sa luam exemplul unei persoane care doreste sa faca un imprumut Shop Credit – Credit pentru Achizitie Produse de la Simplu Credit IFN pentru a achizitiona un produs electrocasnic. Aceasta persoana ar trebui sa stabileasca o perioada de rambursare mai mica decat durata de viata a produsului pe care il va cumpara.

4. Informati-va cu privire la tipurile de credite existente si optati pentru cel potrivit

Este important ca inainte de a initia contractarea unui credit sa cunoasteti toate tipurile de credite care exista pe piata romaneasca. Ulterior, informati-va in legatura cu ceea ce ce implica fiecare dintre aceste credite. Tinand cont de criterii precum: cost total, perioada de rambursare, moneda de contractare a creditului, rate, tip dobanda etc., veti reusi sa contractati un credit potrivit necesitatilor pe care le aveti.