Daca ti-ar spune cineva ca doar cu 1000 de lei in buzunar poti sa faci ceva concret pentru a obtine un profit, ai crede? Probabil ca nu… Cu toate astea, ar trebui sa nu te grabesti cu un raspuns. Cu 1000 de lei investiti nu vei obtine un profit urias, dar vei o obtine o suma de bani in plus.

Nu iti vom vorbi despre economii bancare, daca la asta te gandeai. Presupunand ca ti-ai deschide un cont de economii, la final de an ai fi pe plus cu doar cateva zeci de lei. Exista variante mai bune de a obtine un profit mai mare din 1000 de lei.

Cumpara actiuni

Ai putea sa cumperi actiuni la bursa de valori, insa inainte de asta trebuie sa dobandesti cateva cunostinte solide citind despre cum evolueaza tranzactionarile si urmarind pietele care au legatura cu industria pe care o alegi. Ai in vedere cele mai profitabile actiuni tranzactionate in 2018, te-ar putea ajuta. Bursa ofera oportunitati de investitii in sectorul de stat, dar si in cel privat.

Cu 1000 de lei poti cumpara cel putin cate o actiune la primele 10 cele mai importante companii listate la Bursa de Valori Bucuresti. Sunt multi care au reusit sa obtina profituri considerabile din investitii la Bursa, unii dintre ei incepand cu un buget foarte redus. De ce sa nu te numeri si tu printre ei?

Speculatii valutare

O alta modalitate de a castiga mai multi bani cu doar 1000 de lei la dispozitie, speculatiile financiare se pot dovedi o afacere buna daca stii sa le gestionezi. Schimba suma de bani intr-o valuta care se poate aprecia in urmatoarea perioada. Daca reusesti sa anticipezi evolutia pozitiva a unui curs valutar de 1%, in cateva minute vei fi in castig.

La fel de bine ai putea investi si in piata de criptomonezi, care are, de multe ori, oscilatii mult mai mari decat cele ale cursurilor valutare. Din ce in ce mai multi oameni din intreaga lume se orienteaza catre acest tip de investitii, unii dintre ei reusind sa obtina profituri foarte mari. Pe de alta parte, trebuie sa iti asumi inca de la inceput ca poti sa pierzi tot ce investesti, daca nu iti ies “socotelile”.

Investeste in aur

Nu in ultimul rand, poti sa investesti in aur. Daca urmaresti fluctuatia pretului sau vei vedea ca in ultimii ani nu s-au inregistrat diferente mari. Un gram de aur costa 175.6142 lei la 30 ianuarie 2019, in urma cu doar cateva luni (31 august 2018) pretul unui gram fiind de 154.4121 lei – cotatia este preluata de pe site-ul BNR. Poti vinde aur oricand vrei si oriunde vrei – aurul fiind o investie palpabila.

In situatia in care dispui de o suma mai mare de bani, poti cumpara aur sub forma de lingouri sau monede de la Banca Comerciala Romana sau de la Pireus Bank. In caz contrar, poti sa cumperi aur in cantitati mai mici de la persoane care au nevoie stringenta de bani si vand bijuteriile pe care le au sau de la amanet. Servicii pentru depozitarea aurului ofera bancile mentionate anterior – la BCR, cantitatea minima pe care o poti depozita este de 100 de grame.

In concluzie, noi ti-am oferit doar trei solutii prin care doar cu 1000 de lei poti sa obtii o suma mai mare de bani, in realitate sunt mai multe. Actioneaza cu prudenta si vei vedea ca din putin poti sa obtii mai mult si mai mult.