Creditele rapide sunt printre cele mai frecvente tipuri de imprumuturi la care romanii apeleaza atunci cand au nevoie de bani de bani pe care nu ii pot obtine din alta parte. Sa justifici cererea masiva pentru asfel de credite nu impune un proces dificil si cercetari ample. Este absolut simplu sa intelegi ca astfel de credite reprezinta o solutie viabila pentru toti cei care, pana sa se indrepte catre un IFN, au incercat si alte variante! Avantajele nu rezulta doar din faptul ca IFN-urile sunt singurele institutii financiare care imprumuta bani rapid, ci si din simplitatea procesului de acordare – documente reduse ca numar, solicitare online sau telefonic, rate convenabile s.a.m.d.

Ce nu stiu multi dintre cei care acceseaza credite rapide?

1. IFN-urile functioneaza in Romania de aproape 30 de ani

Primele IFN-uri din Romania au aparut in prima parte a anului 1990. Azi, institutiile financiare nebancare se bucura de popularitate, numarul celor care le acceseaza serviciile fiind in crestere de la an la an. Cele mai multe IFN-uri se adreseaza persoanelor fizice si juridice, deopotriva, oferind imprumuturi rapide pentru interventii medicale, vacante, studii – in general, credite pentru nevoi personale – respectiv, imprumuturi pentru firme: linii de credit, scontare BO si CEC, factoring.

2. Imprumuturile nebancare exista in evidentele BNR si sunt acordate prin contract

Activitatea IFN-urilor este reglementata in legislatia romaneasca prin Legea 93/2009, iar BNR tine si evidenta creditelelor obtinute de la IFN-uri. Persoanele fizice si juridice care solicita credite IFN le vor obtine in baza unor contracte in care se stipuleaza: perioada de creditare, valoarea ratelor, data la care trebuie sa se plateasca ratele, rata pentru dobanda, penalitati (care se vor plati in cazul in care ratele nu se achita la timp), clauze.

3. Documentatia este minimala

La solicitarea creditului, este necesar ca solicitantul sa intocmeasca un dosar in care sa includa o copie a cartii de identitate, dovada venitului minim, contul bancar si un numar de telefon valid. Mai mult, incepand cu luna iulie 2017, Simplu Credit IFN a devenit prima companie non-bancara in conexiune live cu ANAF, procesul de accesare a unui credit devenind si mai simplu.

4. Principala responsabilitate a solicitantilor este sa plateasca ratele timp

Necesitatea stringenta de bani nu ar trebui sa determine pe nimeni sa solicite un credit pentru care stie ca nu poate sa restituie ratele la timp. Cheia restituirii creditului in timp util consta in crearea unui plan strategic de rambursare prin care sa se evite penalitatile substantiale.

5. Informarea in  prealabil este foarte usor de facut

In cea mai mare parte, cele mai importante si cunoscute IFN-uri din Romania detin site-uri gandite astfel incat sa ofere toate informatiile de care solicitantii pot avea nevoie. Spre exemplu, la Simplu Credit IFN, va punem la dispozitie un site intuitiv, simplu de inteles si folosit, chiar si de catre cei care nu sunt foarte familiarizati cu Internetul.