Secrete perfecte pentru obtinerea succesului nu exista si ar fi absurd sa pierzi o viata asteptand sa primesti o cheie care sa-ti deschida o usa spre abundenta. Poti sa spui despre o afacere ca este profitabila, din considerente evidente – altii o deruleaza si le merge foarte bine. Nici macar exemplele de genul asta nu-ti dau 100% siguranta ca daca o vei incerca, vei reusi. Nu te grabi sa tragi concluzii, dar nici nu trebuie sa-ti pui mainile in san si sa nu faci nimic.

Cheia unei afaceri de succes exista, doar ca nu ti-o ofera nimeni pe tava. Esti singura persoana care o poate gasi, dupa ce vei aseza piesa cu piesa, ca intr-un puzzle si vei construi un plan pe care sa-l aplici. Informeaza-te, invata de la altii care au reusit, noteaza-ti fiecare idee care crezi ca te poate ajuta, nu investi doar de dragul de a investi si, mai ales, nu investi in afaceri despre care nu cunosti nimic, pentru ca nu vei putea sa le gestionezi.

Exista studii care arata ca unele afaceri merg mai bine decat altele. Noi ti le vom indica, tu esti cel care stii cel mai bine ce fel de cunostinte ai si ce fel de business-uri ti s-ar potrivi.

Afaceri care se adreseaza copiilor

Cursuri de dezvoltare personala pentru copii – Asfel de cursuri s-au dovedit idei de afaceri foarte profitabile. Participand la un curs de dezvoltare personala, un copil poate sa se autoexploreze, sa relationeze eficient cu adultii si copiii cu care intra in contact, sa stabileasca obiective si sa le atinga. Pot fi structurate in module de ateliere, in cadrul carora sa se includa programe de comunicare, antreprenoriat, arte, comportament, sah s.a.m.d. Parintii responsabili platesc sume de bani importante pentru servicii de calitate de care sa beneficieze copiii lor.

Tehnologie pentru bebelusi –  Parintii (si nu doar acestia) sunt foarte interesati de solutiile smart dedicate bebelusilor. Un magazin in care se vand sisteme de supraveghere si alte dispozitive inovative care se pot utiliza la hranirea sau ingrijirea copiilor poate fi o afacere cu o cifra de afaceri substantiala.

Magazin de fresh-uri

O alta idee de afacere profitabila este magazinul de fresh-uri. Produsele care pot asigura un plus de bine intregului organism sunt tinta tuturor celor care au un stil de viata sanatos. Amplasat intr-un loc inconjurat de cladiri de birouri, un astfel de magazin poate avea foarte mare succes.

Afacere cu micro-vehicule electrice

Pe de alta parte, micromobilitatea este o afacere de viitor. Ai putea inchiria trotinete electrice, biciclete, skateboarduri, scutere. Sunt studii care sustin ca acest sector va inregistra o mare crestere in viitorul apropiat. De altfel si productia de micro-vehicule electrice este profitabila, doar ca necesita o investitie cu mult mai mare decat achizitia acestora pentru inchiriere.

Servicii la domiciliul clientului

Nu in ultimul rand, daca esti un meserias bun, poti sa asiguri servicii la domiciliul clientilor. Poti sa castigi bine reparand autovehicule sau electronice, daca esti instruit ca mecanic sau electrician. Pe de alta parte, poti sa oferi suport IT, daca ai cunostintele necesare. Toate acestea sunt afaceri care pot fi initiate cu sume de bani mici, dar se pot transforma in afaceri mari dupa un timp.