Inca putin pana la Revelion si toti prietenii tai se pregatesc de petrecerea dintre ani. Nu este un capat de tara daca nu ai reusit sa pleci intr-o mini-vacanta din cauze doar de tine cunoscute si nu are niciun rost sa te necajesti. Presupunand ca bugetul de care ai dispus la final de an nu ti-a permis sa achizitionezi un pachet turistic pentru o destinatie preferata, ai putea sa incerci ceva diferit si sa pleci in ianuarie intr-un city break.

O camera dubla la un hotel din Maramures costa in perioada sarbatorilor aproximativ 4500 lei pentru 5 nopti. Presupunand ca ai fi ales Poiana Brasov, ai fi platit 1000 EURO pentru o camera dubla la un hotel de 5 stele, dar pentru 3 nopti. Sa presupunem ca nu ai fi plecat din orasul tau si ai fi iesit cu prietenii la un restaurant – ai fi platit cel putin 400 de lei pentru un meniu la un restaurant nu foarte cunoscut din Bucuresti si o suma de bani cu putin mai mica intr-un oras de provincie.

In final, priveste partea buna a lucrurilor – cu banii pe care ii cheltuiai de Revelion, poti petrece un city break de vis in Europa. Citeste in continuare pentru a afla doar cateva dintre destinatiile posibile.

Viziteaza Roma

Cu doar 95 de euro poti sa mergi la Roma. Poti vizita Vaticanul, Collosseumul si tot ce iti mai propui. Vei fi cazat intr-un hotel de 3 stele pentru doua nopti si, mai ales, vei plati pentru transport si cazare cat ai fi platit pentru petrecerea organizata intr-un restaurant de cartier.

Viziteaza Venetia

Daca ai mai fost la Roma si nu te atrage ideea, poti sa alegi Venetia. Vei putea sa vizitezi Piazza San Marco, in care se afla Basilica di San Marco, Palatul Dogilor si Turnul cu Ceas. Te vei plimba cu gondola pe canalelele venetiene sau cu celebrele Vaporetto pe Grand Canal. Vei urca pe Campanila San Marco sa admiri orasul de la o inaltime de 99 metri si, nu in ultimul rand, vei avea posibilitatea sa vizitezi Scuola Grande di San Rocco.

Te-am adus deja in povestea noastra? Nu ti-am spus ce era mai important! Un city break in Venetia, in ianuarie 2019 costa 121 Euro. Vei fi cazat la un hotel de 3 stele pentru doua nopti si, evident, ai transportul inclus.

Viziteaza Viena

Poate ca nu te-ai bucurat de un vals intr-un ballroom de Revelion, dar poti ajunge in orasul care l-a daruit intregii lumi prin Johann Strauss. Te poti bucura de o plimbare pe Graben, o artera comerciala foarte cunoscuta in oras. Poti vizita complexul Belvedere construit de Eugene de Savoia, splendid cand se lasa seara pentru ca este iluminat spectaculos, Palatul imperial Hofburg, datat in secolul al XIII-lea si care include si Muzeul Sisi, Palatul Schonbrunn cu nu mai putin de 144 de camere si un parc desavarsit.

Din nou vorbim despre doua zile si doua nopti de rasfat contra unei sume modice – 121 EURO, care include cazare la un hotel de trei stele si transport cu avionul.

In concluzie, daca nu ai reusit sa iti petreci Revelionul intr-un loc su adevarat deosebit, poti incepe anul 2019 cu un city break. Pe langa faptul ca o vei tine numai intr-o calatorie tot anul – cum incepi anul, asa il vei si continua, nu-i asa? – vei observa ca ai si economisit niste bani. Calatorie placuta!