Pentru realizarea unui imprumut de bani, numerosi romani isi indreapta atentia catre institutii financiare nebancare (IFN-uri), dat fiind faptul ca sunt cu mult mai flexibile si mai eficiente decat bancile atunci cand vine vorba de aprobarea unui credit.

In conditiile in care bancile solicita documente numeroase si, chiar si asa, termenul pentru analiza dosarului este extrem de mare, cele mai multe dintre IFN-uri rezolva aceasta procedura in maxim 48 de ore. De fapt, acesta este unul dintre motivele pentru care un numar in crestere de cetateni romani le acceseaza.

Un alt motiv care sustine aceasta decizie consta in faptul ca un credit IFN este initiat extrem de usor, fiind suficienta o legatura la Internet. Documentele necesare se rezuma la cateva acte, iar tipurile de credit ce pot fi obtinute se muleaza pe nevoile multora. De exemplu, de la Simplu Credit IFN pot obtine credite atat persoanele fizice cat si cele juridice (despre tipurile de credite pe care le ofera aceasta institutie financiara nebancara veti putea citi aici.

Bineinteles, in momentul in care contractati un credit de la o institutie financiara nebancara, va revin si anumite obligatii. Astfel, este important sa tineti cont de urmatoarele aspecte:

1. In primul rand, atunci cand procedati la contractarea unui credit va trebui sa aveti in vedere si faptul ca va trebui sa platiti rate fixe pentru restituirea acestuia. Nu trebuie sa contractati un credit mai mare decat suma pe care o puteti plati esalonat. Asemenea oricarui contract, cel de creditare IFN include termeni si conditii pe care trebuie sa le respectati. Sa imprumutati rapid, pentru o perioada scurta de timp, cu un minim de documente, o suma de bani cu plata in rate, suna tentant, insa trebuie sa va ganditi bine la intinderea monetara pentru a sti daca puteti sau nu sa platiti ratele in termenele indicate in contract. Graficul de rambursare trebuie respectat.

2. In al doilea rand, aveti in vedere comisioanele de acordare, diminuare sold, rambursare sau administrare lunara, dar si dobanda anuala si dobanda contractuala. Veti constata ca la creditele pentru nevoi personale, dobanda perceputa este apropiata de cea a bancilor.

3. Nu omiteti faptul ca, in caz de intarziere a platii, vi se pot impune penalitati.

Respectand toate aceste conditii, este greu de crezut ca nu veti reveni la institutia financiara nebancara pentru a contracta un alt credit, bineinteles, in momentul in care creditul anterior va fi achitat. Fara nicio indoiala, IFN-urile reprezinta o varianta valabila la oferta de credite ce implica proceduri stufoase si greoaie a institutiilor bancare.

Simplu Credit